Cortenstål

Rostat stål - Cortenstål

Rostat Stål i Stockholm och mälardalen för trädgård, parker, inredning ute och inne.

Rostat stål - Cortenstål - En unik metallisk yta med naturligt rostutseende

 

Cortenstål, också känt som ”rostfritt stål” eller ”rostbeständigt stål”, är en legering av stål, koppar, nickel och krom som har en unik yta med en naturlig rostutseende. Denna speciella yta har gjort Cortenstål till ett mycket populärt val inom arkitektur och landskapsarkitektur.

 

Cortenstål bildar en patina som skyddar ytan mot ytterligare rost, samtidigt som den ger stålet en unik och naturlig look. Denna patina börjar bildas några månader efter installation och blir allt starkare med tiden. Cortenstål är också känt för sin styrka och hållbarhet, vilket gör det till ett pålitligt och långvarigt val.

 

Användningsområden för Cortenstål

 

Cortenstål används ofta inom arkitektur och landskapsarkitektur för att skapa en unik och naturlig look. Det är också ett vanligt val för att skapa tilltalande och funktionella utomhusområden, såsom trädgårdar, parker, torg och platser för samling. Cortenstål används också för skulpturer, järnvägssignaler och andra konstverk, samt för byggnadskonstruktioner, till exempel för att skapa hållbara och pålitliga fasader, tak och väggar.

 

 

Fördelar med Cortenstål

 

Det finns många fördelar med att använda Cortenstål. För det första är det ett mycket hållbart material som är robust nog att tåla extrema väderförhållanden. Det är också mycket resistent mot rost och korrosion, så det är ett pålitligt val för utomhusbruk.

 

För det andra har Cortenstål en unik och naturlig look som är svår att uppnå med andra material.

Cortenstål är en legering av stål som har blivit mycket populär på grund av dess unika rustikt utseende. Det får sin rostiga yta genom att stållegeringen reagerar med luften och bildar en skyddande oxidfilm. Denna skyddande yta förhindrar att stålet fortsätter att rosta och bidrar till stålets hållbarhet och korrosionsbeständighet.

Cortenstål används ofta för arkitektoniska och konstnärliga projekt, såsom fasader, skulpturer och trädgårdsdesign. Det har också blivit ett eftertraktat material för möbler och inredning på grund av dess industriella utseende.

En annan användning av cortenstål är i konstruktionen av broar och byggnader, där det är viktigt att stålet har en hög korrosionsbeständighet. Cortenstål har också blivit ett eftertraktat material för landskapsarkitektur, då det kan bidra till att skapa en harmonisk och sammanhängande design.

Cortenstål har också blivit ett eftertraktat material inom järnvägskonstruktion, då det är starkt, hållbart och lätt att forma. Cortenstål är också ett lämpligt material för konstruktion av sjöbodar och bryggor, då det är beständigt mot vatten och salt.

Sammanfattningsvis är cortenstål ett unikt och hållbart material som har många användningsområden inom arkitektur, inredning och konstruktion. Med sin rostiga yta och industriella utseende är cortenstål en viktig del av många projekt, från stadsbyggnader till landskapsdesign.

Exempel på användningsområden för rostat cortenstål

Trädgård och utomhusmiljö

Cortenstål har också blivit ett eftertraktat material för landskapsarkitektur, då det kan bidra till att skapa en harmonisk och sammanhängande design.

Växtstöd och portaler i cortenstål

Snabba leveranser

Vi har rostat stål och plåt på lager i Stockholm och kan kapa och skräddarsy lösningar efter önskemål. Vi har även flertal produkter tillverkade från corten och kan anpassa dessa för att passa in i er miljö.

Cortenstål trädgård